Bloomberg, Amazon CEO’su Jeff Bezos hakkında bir haber yaparken, ünlü ismin net servetinin ilk defa 100 milyar doları aştığını açıkladı. Kendisi 2016 yılında zaten dünyadaki en zengin insan olmuştu fakat geliri hiç bu kadar yükselmemişti. Ulaştığı seviyeyi geçen son insan ise 1999 yılında Microsoft’un kurucu ismi Bill Gates olmuştu.
Amazon Sayesinde Zengin Oldu
Jeff Bezos’un servetinin bu denli artmasının sebebi, geçen yıl Amazon’un hisse değerlerinin ciddi ölçüde artması oldu. Bugün Kara Cuma indirimleriyle de hisse senetleri yükselirken, Amazon’un tek bir gün içinde bütün online satışların yarısını gerçekleştirdiği söyleniyor ve bu da gerçekten çok yüksek bir rakam.
Betvole /> Bezos’un serveti 2013 yılında Washington Post gazetesinde 250 milyon dolar olarak belirtilmişti. Görünüşe göre bu 4 yıl içinde servetini de dört kat arttırdı ve dünyanın en zengin insanı hâline geldi. Fakat bu seviyede bir zenginlik, devletlerin bütçelerinin dahi üstündeyken herkes parasının ne kadarını, nasıl dağıtacağını merak ediyor.
'Hayır' Yapmak İstiyor
Bezos’un kendisi de görünüşe göre bunun için bir yanıt arıyor çünkü Haziran ayında Twitter üzerinden bir paylaşım yapmış ve nasıl daha iyi bir ‘hayırsever’ olacağı konusunda görüş istemişti. Hayır işleri konusunda fikirlere açık olduğunu söyleyen Bezos’un bu tweetine neredeyse 50 binin üstünde yanıt gelmişti. Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2017, 03:34