Açık MR Sayesinde Klostrofobi ve Kaygı ile Başa Çıkmak
Klostrofobi ve kaygıdan muzdarip insanlar için geleneksel bir MR fikri biraz tatsız olabilir. Geniş çaplı MR'lar biraz daha fazla alan ve nefes alma odası sunabilir, ancak Açık Emar tam bir tanısal oyun değiştirici olabilir. Gerçek Açık MR'ın teşhis ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını görmek için doktorunuzla konuşun.
Diğer MR makineleri türleri şunları içerir:
Geniş çaplı MR: Bazen açık MR olarak da adlandırılan geniş çaplı bir MR, MR tünelini toplam 70 cm açar, bu da daha büyük hastaları veya klostrofobisi olanları barındırabilir. Görüntü kalitesi standart kapalı MR ile aynıdır ve hastalar nefes almak için biraz daha fazla alana sahip olur.
3T MRG: 3T MRG, normal MRG'nin 1,5 Tesla yerine 3,0 Tesla birimi (manyetik kuvvet ölçümü) kullanarak normal bir MRG'nin iki katı gücünde çalışır. Bu, ciddi veya daha az fark edilen durumları teşhis etmek için yararlı olan daha hızlı, daha yüksek kaliteli bir görüntü oluşturur.
Açık MR ile kapalı (geleneksel) MR arasındaki fark nedir?
Kapalı MR:
Geleneksel kapalı MR, hastanın tarama süresince rahat bir yatakta hareket ettirildiği bir silindir şeklindeki ekipmanı kullanır. Teknisyen sizinle bir mikrofon aracılığıyla konuşarak talimatlar ve güncellemeler sağlayacaktır. Bazı insanlar bu taramaları sınırlı bulabilirken, en net görüntüleri üretirler.
Açık MR
Açık MR, dört tarafı da tamamen açıktır ve mükemmel görüntü kalitesi sağlar. Açık MR, klostrofobi ile mücadele eden hastalar, klostrofobisi olan hastalar ve muayene boyunca bir ebeveyne ihtiyaç duyan küçük çocuklar için idealdir.
Açık MR'lar hastalara şunları sunabilir :
Daha fazla taze hava akımı
Odanın etrafında net bir görüş hattı
Yastık ve battaniye gibi ekstra konfor önlemleri için yer
İnceleme sırasında bir aile üyesinin bulunması seçeneği
Açık MRG'ler, korkmuş veya bir MRG muayenesini ertelemiş olabilecek hastaların hızlı, doğru teşhisler ve daha iyi sağlık sonuçları almasına izin veriyor.
Rahim Filmi HSG ne zaman yapılır?
Adet döneminizden sonra ve yumurtlamadan önce Rahim Filmi HSG yapılır (düzenli 28 günlük kadınlar için ideal olarak adet döngüsünün 12. gününden önce).
Zamanlama, HSG'ye girerken hamile kalmamanızı sağlar.
Doktorunuz ayrıca adet döngüsünün ilk gününden HSG'ye kadar cinsel ilişkiden kaçınmayı önerebilir ve/veya işlemden önce hamilelik testi yapabilir.
Rahim Filmi HSG işlem nasıl yapılır ?
Röntgen masasına yerleştirilecek ve bacaklarınızı jinekolojik pozisyona getireceksiniz.
Bir spekulum nazikçe yerleştirilecek. Rahim ağzı temizlenecek.
Bilgi: Çoğu durumda, HSG filmi anestezi gerektirmez.
Muayene genellikle 15 dakikadan kısa sürede yapılır. Hazırlık süresi ile yaklaşık 10 dakika civarında olması beklenir.
Rahim ağzına ince bir plastik tüp (kateter adı verilir) geçirilir. Kontrast sıvısı, ince tüpten yavaşça rahminize infüze edilir. X-ray cihazı ile kontrast sıvının gidişatı takip edilir ve görüntüleri alınır. Aletler nazikçe çıkarılır
Bilgi: Bazı durumlarda gecikmiş görüntü elde etmek için radyoloji bölümünde dinlenmeniz ve 10 dakika beklemeniz istenebilir.
Detaylı Ultrason Nedir ?
Detaylı ultrason taraması bir transabdominal ultrasondur. Mağaza ödeme tarayıcısına çok benzeyen bir dönüştürücü kullanır. Radyoloji Uzmanı karnınıza ılık ultrason jeli koyacak ve ardından dönüştürücüyü jelin içinde midenizin etrafına kaydıracaktır. Jel, ses dalgalarının cildinizde dolaşmasına yardımcı olur.
Randevunuza nispeten dolu bir mesane ile gelin. Bu, doktorun bebeğinizi daha iyi görüntülerini almasını kolaylaştıracaktır.
Aranacak çok şey olduğundan, bu ultrason en az 30 dakika sürecektir - eğer küçük çocuğunuz işbirliği yaparsa! "Kameradan çekinen" fazladan kıvranan bir bebeğiniz varsa, ihtiyacımız olan tüm görüntüleri elde etmek birkaç saat sürebilir. Endişelenmeyin, bebeğinizi pozisyon değiştirmeye teşvik etmek için bir çok numaramız var - sizden bir yana yatmanızı istemekten, mesanenizi boşaltmak veya onu doldurmak, hatta belki etrafta dolaşmak gibi her şey. Bebeğinizin büyümesini ve gelişimini takip etmek için ihtiyacımız olan görüntüleri elde etmek için ne gerekiyorsa yapacağız.
Doktorunuz Detaylı Ultrason Taramasında Ne Arar?
20 haftalık Detaylı ultrason sırasında bebeğinizin erkek mi kız mı olduğunu öğrenebilirsiniz. Cinsiyetin sürpriz olmasını istiyorsanız, doktorunuza önceden bilgi verdiğinizden emin olun, böylece kazara öğrenmenize izin vermezler.
Radyoloji uzmanı çok sayıda görüntü ve ölçüm alacaktır:
uzuvlar: kollar, bacaklar, ayaklar, eller, gövde: göğüs, kalp, böbrekler, mide, mesane, diyafram, genital organlar, kafa ve yüz, omurga, göbek bağı, amniyotik sıvı miktarı
plasentanızın yeri, boyutu ve şekli, serviksin uzunluğu
Radyoloji uzmanı tüm bu görüntüleri ve ölçümleri aldıktan sonra, inceleyecek ve doğuştan kalp kusurları veya yarık dudak veya damak gibi anormallikleri arayacaktır. Bulgularını sizinle tartışacaklar ve farklı resimlerde neye baktığınızı anlamanıza yardımcı olacaklar.
Hamileliğiniz sırasında her şey normal görünüyorsa ve başka bir sorun yoksa, bebeğinizi bir dahaki sefere kucağınızdayken göreceksiniz! Bu arada, bebeğinizin 2D veya 3D fotoğraflarının keyfini çıkarabilirsiniz!