İnternetten ürün satışı yapmak isteyen firmalar e-ticaret sitesi kurmaya nasıl başlayacaklarını bilmemekte ve çoğu firmada yeterli teknik bilgiye sahip bir ekip genellikle bulunmamaktadır. Bu nedenle 10 adımda e-ticaret sitesi kurma rehberi ile e ticaret sitesi kurmak artık çok kolay.
1.Ürün Seçimi
Bir işletme sahibi iseniz ürünlerinizi internet pazarında satmak için e-ticaret sitesi açmak satışları hızlandıracak ve artıracaktır. Ancak e-ticaret sitesi açmak istiyor ve ne satacağınızı bilmiyorsanız iyi bir araştırma yaparak arz-talep bağlamında uygun ürün seçimi yapmanız gerekmektedir.
2.Site Adı Seçimi
Site adı oldukça önemlidir. Site adı seçimi e ticaret sitesinin kimliği olacağı ve kişilerin e-ticaret sitesini bu şekilde tanıyacağı bilinmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitesi için akılda kalıcı, kolay telaffuz edilebilen bir isim bulmak önemli bir aşamadır.
3.E-ticaret Sitesinin Kurulması
Site kurulumları artık günümüzde hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Özellikle e-ticaret için kapsamlı ve ilgili çalışmalar yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda e-ticaret yazılım paketleri ile de profesyonel bir şekilde site kurabilirsiniz. E-ticaret yazılım paketleri 128-258 bit SSL şifreleme sistemlerine sahip olması gerektiği gibi Firewall, IPS, IDS gibi güvenlik ve yedekleme sistemlerine de sahip olmalı ve kolay yönetilebilir bir panel üzerinden tüm süreçlerin takibi yapılabilmelidir.
4.Ödeme Sistemleri
Online ödeme hala kullanıcılara tam anlamıyla güven vermemektedir. Bu nedenle 10 adımda e-ticaret sitesi kurma kapsamında ödeme sistemleri için güvenilir ödeme seçeneklerini tercih etmelisiniz. Ödeme sistemleri günümüzde EFT, Havale, Kapıda ödeme gibi sistemlerin dahil olmasıyla daha güvenilir bir şekilde gözükmektedir.
5.Yönetim Paneli Kullanımı
Site kurulması ardından ürünlerin eklenmesi önemli bir işlemdir. Tüm ürünleri temsil eden resimler bulunmalıdır. Bu resimler ürünleri iyi bir şekilde göstermeli ve tüm detaylar açık bir şekilde gözükmelidir. E-ticarette ürün fotoğrafçılığı, bir e-ticaret sitesi kurarken olmazsa olmazlardandır. Bu noktada yönetim paneli kullanımına dikkat edilmeli ve ürün fotoğrafçılığı eğitimi iyi bir şekilde alınmalı; gerekli ekipmanlar temin edilmelidir.
6.Reklam ve Pazarlama
Dijital reklamlar ve pazarlama yöntemleri günümüzde büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle online kanallar aracılığı ile internet sitenizin reklamını en iyi şekilde yapmalı ve güven kazanmalısınız.
7.Site İçi SEO Çalışmaları
Site içinde SEO çalışmaları yapılması siteyi üst sıralara taşıyacak etkenlerden biridir. Google arama motorlarında sitenin üst sıralarda yer alması ile müşteriler sitenin güvenilir olduğunu düşünerek ziyaret edeceklerdir.
8. Rakip Analizi
Sitenizle eş değer bir pazarlama ürünleri satan bir ya da birden fazla firmanın satış istatistiklerini ve pazarlama yöntemlerini araştırmalısınız. Bu sayede rakiplerinizi iyi bir şekilde tanır ve onların hamlelerini belirler, yeni stratejiler oluşturarak birkaç adım öne geçebilirsiniz.
9. Geri Bildirim
Müşteri düşünceleri ve yorumları e-ticaret sitenizin geleceği için çok önemlidir. Bu nedenle site içerisinde yer alan geri bildirim butonları ile sizlere gelen geri bildirimlere dikkat etmeli ve iyi bir şekilde incelemelisiniz. Memnun olmayan müşterilerinizi memnun edebilmek için çabalamanız önemlidir.
10. Geliştirmeler
Site gelişimini sağlayan müşterilerdir. Bu nedenle müşteri geri bildirimlerine dikkat ederek e-ticaret sitenizi bu kapsamda geliştirebilir ve düzenleyebilirsiniz. Kullanıcı deneyimleri çok önemlidir ve e-ticaret sitenizi ileriye taşıyabilir.
Bunlara ek olarak SSL sertifikası ve sitenin tamamen özgün bir tasarıma sahip olması eklenebilir. Ayrıca bunların yanında e-ticaret sitesi için verilen büyük miktarlara tamamen karşıyım.
Ayrıca e-ticaret paketlerimiz ve makalelerimiz için 'niximera.com' ve 'blog.niximera.com' adreslerini takip edebilirsiniz.