WordPress Siteler İçin En İyi Hosting Hangisidir?

WordPress Siteler İçin En İyi Hosting Hangisidir?

WordPress Siteler İçin En İyi Hosting Hangisidir?

Web dünyasına yeni adım atanlar hosting paketi seçimi konusunda çeşitli zorluklar yaşar. Sitenin faaliyet amacı ve hedefleri, kullandığı yazılım dili, sayfa sayısı, içerik yoğunluğu ve diğer faktörlere göre uygun bir hosting paketi seçimi gerekir. Aksi durumda sitede hız ve performans sorunları oluşur. Yazılım tarafındaki uyum sorunları kötü bir web deneyimine yol açar. Site veya sunucu kaynaklı güvenlik açıkları ise veri güvenliğini tehdit eder. Eğer WordPress tabanlı bir web siteniz varsa hosting tarafında en iyi seçimin hangisi olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Bunun cevabı WordPress hosting paketleridir. Bu paketlerde siteniz veya blogunuz için uyum, hız, güvenlik ve diğer konularda sıkıntı yaşamazsınız.

Kısaca Hosting Çeşitleri

Hosting servis sağlayıcıları, farklı ihtiyaçlara uygun çeşitli paketlerle web site veya uygulamalar için sunucuda barındırma hizmeti verirler. Sunucuda barındırılacak site sayısı, sitelerin kullandığı yazılım dili ve altyapısı, fiyatlamalar vd. nedenlerle hosting çeşitleri farklılık gösterir. Bunlardan biri paylaşımlı hostingdir. Bu hizmette tek bir sunucu kaynaklarını birden fazla web site kullanır. Böyle olunca, sitelerden birinin artan kaynak kullanımı diğerlerinin performansını düşürür. Dedicated hosting veya kiralık sunucu hizmetinde web sitesi özel bir sunucu kiralar ve tüm kaynakları kullanır.

Diğer taraftan VPS hosting hizmetinde fiziksel bir sunucu birden fazla bağımsız sanal sunucuya bölünür. Böylelikle birden fazla web sitesi sanki farklı sunucuyu kullanıyormuş gibi kendilerine ayrılan kaynakları kullanır. VDS hostingde ise sunucuya yüklenen özel yazılımlar vardır. Bu sayede hesaplarda farklı işletim sistemleri kullanılabilir. Aynı sunucu üzerinden hem Linux hem de Windows altyapısına sahip sitelere hizmet verme imkanı oluşur.

Web siteniz için kullandığınız yazılım dili Windows altyapısına aitse hosting tarafında en uygun çözümleri Windows hostingde bulursunuz. Linux altyapısı için ise en doğru tercih Linux hosting paketleridir. Kurumsal firmalar daha güçlü altyapı ve güvenlik önlemleri için kurumsal hosting paketlerini tercih eder. Kaynak ve hız ihtiyacı fazla olan siteler için ise cloud hosting daha iyi bir seçimdir. Kendi veri merkezine sahip olmayan servis sağlayıcılar ise bayi hosting hizmetlerinden yararlanır. WordPress hosting ise WordPress tabanlı web site ve bloglar için en uygun barındırma çeşididir.

Neden WordPress Hosting?

WordPress hosting aslında en temelde WordPress için optimize edilmiş bir barındırma hizmetidir. Siteniz veya blogunuz WordPress altyapısını kullanıyorsa bu hizmetten yararlanarak birçok işlemi kolayca gerçekleştirirsiniz. Nitekim WordPress hostingde otomasyon kurulumunu sadece iki adımda tamamlamak mümkün. Diğer hosting çeşitlerinde kurulum aşamaları çok daha uzun sürer. Üstelik veritabanı oluşturma gibi işlemler teknik uzmanlık gerektirir. Oysa WordPress hosting paketlerinde bu tür çözümler zaten hazır olarak gelir. Ayrıca site yedekleme her gün otomatik şekilde gerçekleşir. Diğer barındırma hizmetlerinde otomatik yedekleme hizmetini ayrıca satın almak gerekir.

Ücretsiz WordPress Hosting Faydalı Mıdır?

WordPress sitenizi yayınlamak istediğinizde WordPress’in sunduğu ücretsiz hosting hizmetlerinden yararlanmayı düşünmüş olabilirsiniz. Web dünyasının en önemli içerik yönetim sistemlerinden biri olan WordPress, ücretsiz barındırma hizmetleriyle de önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Ancak bu konuda temkinli olmanız gerekmekte. Eğer trafik yoğunluğu düşük bir siteniz varsa bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Fakat yüksek yoğunluklu sitelerde bu hizmetler yeterli değildir. Ayrıca veri güvenliği konusunda da çözümlerin sınırlı olduğunu bilmenizde yarar var.

WordPress’in sağladığı barındırma desteği dinamik web siteler ve kurumsal siteler için uygun değildir. Nitekim bu hizmette depolama alanı ve trafik kotası sınırlıdır. Bu yüzden sitenizde fazla sayıda sayfa oluşturamazsınız. İçerik yoğunluğunuz arttıkça site performansınız düşer. Ziyaretçileriniz erişim sorunları yaşamaya başlar. Trafik kotası dolduğunda ise siteye erişim durur. Ayrıca veri güvenliği konusunda da çözümler yetersizdir. Bu gibi durumlarda en uygun çözüm, servis sağlayıcıdan WordPress’le uyumlu hosting paketi satın almaktır.

En Uygun Fiyata WordPress Hosting Nereden Alınır?

Ücretsiz paketler ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa web siteler için barındırma hizmeti veren hosting firmalarından WordPress hosting paketi satın alabilirsiniz. 2010 yılından bu yana web sitelere barındırma hizmeti veren daha.net ucuz WordPress hosting paketleri konusunda da uygun çözümler sağlıyor. Yüksek performanslı sunucuları WordPress’le tam uyumlu. Bu paketler sayesinde tek tıkla kurulum yapabilirsiniz. Siteniz için sunucu tarafında başka bir optimizasyona gerek yok. daha.net’te genel kullanıcılar için Standart, profesyonel çözümler için Pro paketi mevcut. İhtiyaçlarınıza en uygun paketi 12, 24 veya 36 aylık dönemler için satın alabilirsiniz. Ücretsiz teknik destek hizmetleri için de daha.net ile 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2023, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER