Türkiye'yi yalnız bırakmadılar

Türkiye'yi yalnız bırakmadılar

Bazı ülkeler ilk etapta arama kurtarma ve acil ihtiyaç yardımı yaparken bazı ülkelerde de yardım kampanyaları başladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye ve Suriye’de dün meydana gelen deprem felaketinden etkilenenler için yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, Maraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'ye 85 milyon dolarlık yardım sağlanacağını duyurdu. ABD'deki birçok sivil toplum kuruluşunun (STK) yaptığı yardım çağrılarıyla milyonlarca dolarlık bağış toplandı.

İngiltere Afetler Acil Durum Komitesi (DEC), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere destek sağlamak amacıyla bağış kampanyası başlattı. Açıklamada, İngiliz hükümetinin kampanyaya 5 milyon sterline kadar ekleme yapacağı bildirildi.

İsveç, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 37 milyon kron (yaklaşık 3 milyon 438 bin dolar) yardımda bulunma kararı aldı.

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis de Türkiye'ye 500 bin avro değerinde çadır, battaniye, tıbbi malzeme ve ilaç gönderileceğini duyurdu.

Belçika Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Türkiye ve Suriye'deki depremler için 5 milyon euroluk insani yardım yapılacağı bildirildi.

İspanya'da gerek resmi kurumlar, gerekse özel sektör ve sivil toplum kuruluşları (STK), Türkiye'de depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber oldu. Kampanyanın sadece ilk 24 saatinde en az 20 tır malzeme toplandığı bilgisi alındı.

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) liberaller, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeleri desteklemek için büyük ölçekli bir kampanya başlattı.

Azerbaycan Kızılayı, "Seninleyim Türkiye'm" isimli yardım kampanyası başlattı ve vatandaşlara kardeş ülke Türkiye'ye yardımda bulunmaları çağrısı yaptı. Azerbaycan'daki Türk iş adamlarının oluşturduğu "Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu" da kampanya başlattı.

Kolombiya vatandaşları, düzenlenen kampanyaya büyük ilgi göstererek kısa süre içerisinde yüzlerce paketi TİKA binasına getirdi. Yoğun yardımlar nedeniyle TİKA'nın kapasitesinin tamamen dolması üzerine getirilen koliler Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliğine yönlendirildi.

Hollanda'da düzenlenen "Türkiye İçin El Ele" kampanyasında bağış miktarı 5 saatte 2 milyon euroyu aştı.

Irak'ın Kerkük kentindeki tüm camilerde Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

Katar'ın başkenti Doha'da, Türkiye'deki depremzedeler için düzenlenen ayni yardım kampanyası yoğun katılımla devam ediyor. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağışta bulundu.

Hırvatistan'dan 7 tır ve 1 kamyondan oluşan yardım konvoyu deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Suudi Arabistan'da Kral Selman Yardım Merkezinin düzenlediği yardım kampanyasına şu ana kadar 561 bin 546 kişi katıldı. Dijital ortamda başlatılan kampanya kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 193 milyon 166 bin riyal (Yaklaşık 51,4 milyon dolar) toplandı.

Umman’daki insani yardım kuruluşları ve hayır dernekleri de Umman Yardım Faaliyetleri Kurumu aracılığıyla bağış ve yardım topladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kızılayı, depremzedeleri desteklemek için "İyilik Köprüleri" adıyla düzenlenen yardım kampanyasına katılma çağrısında bulundu. Nakdi ve ayni bağışların toplanması, kampanyayı organize eden BAE Kızılayı ve ülkedeki insani yardım kuruluşları ortaklığıyla iki hafta boyunca devam edecek. BAE merkezli El-Ensari Exchange şirketi, 3,67 milyon dirhem (Yaklaşık 1 milyon dolar) bağışta bulunduğunu duyurdu. BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid'in annesi Şeyha Fatıma binti Mubarek de depremzedeler için 50 milyon dirhem (Yaklaşık 13 milyon 600 bin dolar) yardımda bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER