Tüp Bebek tedavisi

Tüp Bebek tedavisi

Tüp Bebek tedavisi

 İzmir Tüp Bebek tedavisinde öncü şehirdir. Türkiye'de tüp bebek ile ilk sağlıklı doğum İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşti. İzmir kadın doğum uzmanı tüp bebek tedavisindeki yüksek başarılarıyla bilinir. Tüp bebek  (IVF) ve intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI) uygulamaları için dünyadaki en son uygulama yöntemlerini takip etmekte ve uygulamaktadır.

Tüp bebek tedavisi nedir?

In Vitro Fertilization (IVF), yumurtaların sperm ile vücut dışında suni döllenmesi işleminin ortak adıdır. Doğal yolla gebe kalamayanlara, kısırlık tanısı konanlara, yaşa bağlı  doğurganlığı azalmış olanlara, yaşlılara veya çeşitli nedenlerle gebe kalma şansı çok düşük olanlara uygulanan başarı oranı en yüksek olan doğurganlık tedavisidir.Basit bir anlatımla tüp bebek, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtanın sperm ile laboratuvar koşullarında döllenmesidir. Bu yöntemle döllenen yumurtalar bölünme aşamasına geldiklerinde ilk aşamada embriyo adı verilen laboratuvar ortamına alınır, kadın rahmine transfer edilir ve orada gelişmeye devam eder. Bu döllenmiş yumurta, bir bebeği geliştirmek ve oluşturmak için rahime yerleştirilir.

Tüp Bebek Tedavisinde Kulllanılan Yöntemler Nelerdir?

Tüp Bebek (IVF): Kadının yumurtalıklarından alınan yumurtalar ile erkekten alınan spermler arasında döllenme ile oluşan embriyoların, 3 yıl-5 gün sonra laboratuvar koşullarında yerleştirilmesi işlemidir. Özel bir iğne ve döllenme gerçekleşir. Bu yöntem özellikle önemli sperm sayısı ve kalite sorunu olan hastalarda tercih edilmektedir.

 In vitro maturasyon (IVM): Normal sikluslar veya ilaç kullanımı ile uyarılan yumurtlama sikluslarında ovaryumdaki yumurtanın olgunlaşması, immatür maturasyon ve ortamda embriyo alımı esasına dayanır. Gebelik ve döllenme oranları, yumurtalıkta yumurta olgunlaşması ile elde edilen başarı oranlarına göre (geleneksel tüp bebek prosedürlerinde olduğu gibi) düşüktür.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER