Enkaz altındakiler için zamana karşı yarış

Enkaz altındakiler için zamana karşı yarış

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi. 7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Depremin yaşandığı illere çok sayıda arama-kurtarma ekipleri gönderildi. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor.

DİYARBAKIR'DA 56. SAATTE MUCİZE
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Hediye Aslan, enkazdan sağ kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 2 büyük depremde, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Cengizler Caddesi üzerindeki 10 katlı binanın enkazı altında kalan Hediye Aslan, 56. saat sonra arama-kurtarma ekiplerince kurtarıldı. kurtarıldı.

2 YAŞINDAKİ SELİM ALP KURTARILDI
Hatay'da arama kurtarma ekipleri gece gündüz çalışmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri depremden tam 54 saat sonra Hatay Çekmece Mahallesi 75. Yıl caddesi Kırkıncı Sokakdaki Oflaz Apartmanının enkazında 2 yaşındaki Selim Alp'i sağ olarak kurtardı.

1 YAŞINDAKİ ÇOCUK ENKAZDAN 53 SAAT SONRA KURTARILDI
Şanlıurfa'da 1 yaşındaki çocuk, yıkılan binanın enkazından 53 saat sonra yaralı çıkartıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Şanlıurfa'da yıkılan binaların enkazı altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ekipler, Yenişehir Mahallesi'ndeki 5 katlı İbrahim Şelli Apartmanı'nda 1 yaşındaki çocuğa, 53 saat sonra ulaştı.

Çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

51 SAAT SONRA 5 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU SAĞ KURTARILDI
Hatay'da çöken bir binadan 51 saat sonra 5 yaşındaki bir kız çocuğu sağ olarak kurtarıldı.

Çalışma yürüten ekipler zamanla yarışırken sanayi mevkiinde bir enkazdan ses alındı. Ses alınan bölgede 3 saat çalışma yapan ekipler sabahın ilk ışıklarına doğru 5 yaşındaki bir kız çocuğuna ulaştı. Ulaşılan çocuk ekipler tarafında kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

Bölgede ekiplerin çalışmasının sürdüğü aktarıldı.

20 YAŞINDAKİ MELİSA KURTARILDI
Kahramanmaraş'ta yıkılan 7 katlı bir binanın enkazında kalan 20 yaşındaki Melisa, depremden 51 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Eşi ve 2 çocuğunu depremde kaybeden baba ise, kızı Melisa kurtulunca gözyaşlarını tutamadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER