Endometriozis (Çikolata Kisti) Tedavisi
Genel kapsamda; endometriozis tedavisi için farklı yöntemler tercih konusu olmaktadır. Genellikle direkt olarak ameliyata başvurulma ihtiyacı duyulmaz.
İlaç tedavisi en çok kullanılan ve çoğu kez olumlu sonuçlar almaya yardımcı olan tedavi çeşididir. Fakat bazı durumlarda cerrahi tedavi yöntemlerine başvurmak gerekebilir.
Endometriozis Ameliyatı Ne Zaman Önerilir?
Genellikle, endometriozis tedavisi seçeneklerinden biri olan ameliyat, şikâyetlerin çok ilerlemiş olması durumunda ya da ilaç tedavisinden sonuç alınmadığında önerilir.
Endometriozis Belirtileri Nelerdir?
Genel belirtileri karın ve sırtta ağrı, adet kanamasının fazla olması ve uzun sürmesi, karında şişlik, ağrılı idrar olarak kendini göstermekte olsa da bulunduğu bölgeye göre belirtiler değişebilir.
Endometriozis Nasıl Teşhis Edilir ve Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Endometriozisten şüphelenilen hastalarda muayene sonrasında ultrasonografi yöntemine başvurulur. Bazı doktorlar ise manyetik rezonans görüntülerini isteyebilir.
Hastanın durumuna göre ameliyata karar verilmiş ise; açık veya kapalı ameliyat tercih edilmektedir. Ameliyatlar çoğunlukla genel anestezi altında uygulanır.
Endometriozis Gebeliği Engeller Mi?
Bazı hastalarda gebeliğe engel olduğu gözlemlenmiştir.
Endometriozisde Rahim Alınır Mı?
Tedavi için uygulanan cerrahi yöntemlerde rahim alma söz konusu olabilir. Fakat bu durum ileri yaşlarda veya riskin arttığı durumlarda söz konusu olmaktadır.
Endometriozis Ameliyatı Riskleri Nelerdir?
Ameliyat genel anestezi altında uygulandığı için anesteziye duyarlı kişilerde risk oluşabilir. Aynı zamanda; endometriozis tedavisi rahim almayla sonuçlanabilir.
Miyom Nedir?
Miyom kadınlarda görülen bir rahatsızlıktır. Rahim içinde anormal yapıya sahip dokular miyom olarak adlandırılır.
Kadınların birçoğunda görülen miyom rahatsızlığının tedavi yöntemleri arasında, miyom ameliyatı yer alır. Miyom görülme oranı kadınlarda yüzde yirmi beş olarak belirtilir.
Miyom Ne Sıklıkla Görülür?
Miyom görülme sıklığı kadınlarda yüzde yirmi beş olarak belirlenmiştir. Miyom yalnızca kadınlarda görülen bir rahatsızlıktır. Doğurganlık çağı itibari ile görülmektedir.
Myom (Miyom) Nasıl ve Neden Oluşur?
Miyom oluşumu hücrelerin rahim içerisinde anormal çoğalarak doku oluşturmasıdır. Genetik faktörler ve hormon dengesizlikleri sebebi ile oluşmaktadır.
Miyomların Özellikleri
Miyom iyi huylu tümörlerdir. Fakat her miyom aynı özelliğe sahip olmamaktadır.
Miyom Tedavi Fiyatları
Genel kapsamda; miyom ameliyatı miyom tedavisinde en maliyetli olanıdır. Tedaviler doktora ve kuruma göre değişir. Bu sebeple fiyatlarda da değişiklik söz konusudur.
HPV Nedir?
Özellikle gelişmemiş ülkelerde oldukça sık rastlanılan HPV bir DNA virüsü olarak geçmektedir. Bir virüs türü olan hpv tedavisi gerekli olan ve göz ardı edilmemesi gereken bir sorundur. Zira tedavi edilmediği sürece kansere çevirme olasılığı bulunmaktadır.
HPV Nasıl Bulaşır?
HPV olarak adlandırılan virüs çeşidi bulaş özelliğine sahiptir. Bu virüs çeşidi, en çok cinsel yolla bulaşma özelliğine sahip olması ile bilinir.
HPV Belirtileri Nelerdir?
Her iki cinste de rastlanan HPV özellikle çok eşli bireylerde rastlanılmaktadır. Özellikle az gelişmiş ülkelerde sık görülen bir virüs türüdür.
Genellikle vücuda girerek belirli bir süre kuluçka sürecini tamamladıktan sonra belirti verir. En sık rastlanılan belirtisi ise siğillerdir. Ayrıca, hpv tedavisi yöntemlerinde en sık tercih edilen yöntem ise bu siğillerin yakılmasıdır.
HPV Nasıl Kanser Yapar?
HPV virüsü genellikle vücut tarafından büyük oranda yok edilir. Fakat bazı durumlarda kansere çevirme riski bulunur. Kansere çevirme riskini en çok arttıran unsur, sigara olarak belirlenmiştir.
Bunun yanı sıra; ailede kanser öyküsü bulunması da kansere çevirme olasılığını arttırır. HPV virüsünün önüne geçilmesi için, HPV aşıları bulunur. Ayrıca vücuda girmesinden sonra ise, hpv tedavisi için birtakım teknikler kullanılabilir.