E-Devlet Şifremi Unuttum, Yenisini Nasıl Alabilirim?

E-Devlet Şifremi Unuttum, Yenisini Nasıl Alabilirim?

E-Devlet Şifremi Unuttum, Yenisini Nasıl Alabilirim?

E-Devlet yani elektronik devlet sistemi uzun yıllardır hepimizin aktif bir şekilde kullandığı bir sistemdir. E-Devlet sistemi farklı kurumlar tarafından farklı şekillerde verilen hizmetlerin tek bir sistem aracılığıyla güvenli ve 24 saat hizmet verebilecek şekilde tasarlanmış bir elektronik platformdur. Elektronik devlet sistemi ile ödeme, abonelik, askerlik durumu, eğitim durumu, soy ağacı bilgileri gibi sayısız hizmete ulaşabiliriz.

Bu sisteme giriş yapabilmek için T.C. ve kendi belirlediğimiz bir şifreye ihtiyaç duyulur. E-Devlet sistemi hakkımızda çok önemli bilgiler içermesi nedeni ile bu sisteme giriş şifremizi oldukça zor ve tahmin edilemez bir şekilde oluşturmaya çalışırız. Bazen de oluşturduğumuz bu zor şifreleri biz bile unuturuz ve yeni bir şifreye ihtiyaç duyarız. Peki, öyle bir durum yaşadığımızda unuttuğumuz e-Devlet şifresinin yerine yeni bir şifre nasıl oluşturabiliriz?

Cep Telefonu Numaranız Kayıtlı İse

E-Devlet sistemine önceden giriş yaptığımızda hesap ayarları üzerinden cep telefonu numaranızı ekleyebilirsiniz. Böylelikle hesabınızı hem daha güvenli hale getirmiş olursunuz hem de şifre unutma durumunda kolaylıkla yeni şifrenizi alabilirsiniz. Önceden cep telefonu numaranızı e-Devlet sistemine kaydettiyseniz ve doğrulama işlemlerini yaptıysanız SMS yolu ile şifrenizi sıfırlayabilir ve yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz

Mobil İmza Veya Elektronik İmza Sahibi İseniz

Mobil imza cep telefonunuz ve hattınıza kaydettiğiniz bir mobil imzadır ve e-Devlet sistemine giriş yapmak için kullanabileceğiniz yöntemlerden bir tanesidir. Elektronik imza ise elektronik ortamda bulunan bir belgenin sahibini belirlemeye yarayan bir veridir. Ayrıca elektronik imza ıslak imza değeri taşımaktadır ve elektronik imza alabilmek için akıllı karta sahip olmanız gerekmektedir ve bu akıllı kart başvurmanız halinde elektronik imzanız bu kart yoluyla size ulaştırılır Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bu yöntemleri kullanarak sisteme giriş yapabilir ve sistem üzerinden yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz.

İnternet Bankacılığı Müşterisi İseniz

E-Devlet sisteminin başka bir giriş yöntemi internet bankacılığı yöntemidir ve E-devlet sistemine giriş yapabilmek için desteklenen 23 tane bankadan herhangi birinin müşterisi olmanız gerekmektedir. Müşterisi olduğunuz bankayı seçtikten sonra internete bankacılığı bilgilerinizi girerek bu giriş yönteminden faydalanabilirsiniz. Eğer bir internet bankacılığında müşteriliğiniz bulunuyorsa müşterisi olduğunuz bankanın internet sayfasına giriş yaparak şifreye ihtiyaç duymadan e-Devlet sistemine girebilir isterseniz de yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz.

T.C. Yeni Kimlik Kartı Sahibi İseniz

Yeni tip T.C. kimlik kartına sahipseniz e-devlet giriş sayfasından "T.C. kimlik kartı" seçeneğini seçerek giriş için gerekli olan uygulamayı bilgisayarınıza indirebilir bu uygulama aracılığıyla sisteme giriş yapabilirsiniz isterseniz de yeni şifrenizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

PTT Aracılığıyla Yeni Şifre Oluşturmak

Eğer bütün adımları denediniz ve yine de yeni şifrenizi alamadıysanız son çare olarak bir PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. PTT şubesine giderek bir miktar ücret karşılığında yeni şifrenizi alabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER