Diş Beyazlatma (Bleaching) Tedavi Uygulamaları
İşlem uygulamasına geçmeden önce diş temizliği mutlaka yapılmalıdır. Böylelikle düş üzerinde yer alan lekelenmelerin polisaj yöntemi sayesinde temizliği gerçekleştirilir. Daha sonra beyazlatma jeli kullanılarak dişlere uygulanır. Işıkla birlikte aktive edilerek hastanın istediği beyazlığa ulaşılmış olur. İşlem iki ya da üç kere mutlaka 15 dakikalık aralarla yapılmalıdır. Yapılan işlem sonrasında diş beyazlatma uygulamasının tamamen ortadan kaldırıldığı görülür.
Dişlerde meydana gelen sararmaların, diş renklendirmesinin ortadan kaldırılabilmesi için diş beyazlatma uygulamasından yardım alınır. Yapılan işlem sayesinde dişlerin uzu vadeli bir şekilde beyaz olması sağlanır. Üstelik sağlığa zarar vermez ve herhangi bir problem oluşturmaz.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Yöntemleri
İki farklı şekilde işlemi gerçekleştirmek mümkündür. Burada diş yapısına uygun olacak şekilde planlama gerçekleştirilir. Bu yöntemleri ele alırken; home bleaching ve office bleanching şeklinde sınıflandırılır.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Sonrasında Hassasiyet Oluşur Mu?
Diş beyazlama uygulaması yapıldıktan hassasiyetin açığa çıkması mümkündür. Bundan kaynaklı olarak İşlemden sonraki ilk üç günlük süreçte dikkatli olmak gerekir. Üç günün sonunda hassasiyet problemi ortadan kalkacaktır.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Diş Yapısına Zarar Verir Mi?
Tıbbi prosedüre uygun olacak ve güvenilir hekimler tarafından işlem yapılması durumunda kesinlikle diş yapısının zarar gördüğünü söylemek mümkün değildir. Dişlerin daha doğal ve sağlıklı görünmesi sağlanarak, güzel gülüşlere sahip olunur.
Dişler Beyazlığını (Bleaching) Nasıl Kaybeder?
İki farklı şekilde diş beyazlatma işlemi yapılır. Burada yapılan diş beyazlatmanın en etkili olduğu yöntem; office bleanching olarak bilinir. Ev ortamında yapılan yöntem ile etkisini çok kısa süre kaybetme özelliği vardır. Bu durum birkaç gün ile sınırlıdır.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Fiyatları 2021
Diş beyazlatmaya karar vermeden önce sağlık merkezinin iletişim bilgilerinden irtibata geçilir. Sağlık merkezinin kendine göre belirlemiş olduğu fiyat listesi mevcuttur. Fiyat listesi değişim gösterdiğinden dolayı mutlaka işlemin yapılacağı merkezden fiyat bilgisi alınması uygun görülür.
Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Uygulanır?
Zirkonyum tedavisi; dişlere zarar vermeden, herhangi bir hassasiyet oluşturmadan gerçekleştirilir. İşlem öncesinde dişe uygun ölçü alınır. Laboratuvar ortamında üretilen kaplama ile birlikte hazır hale getirilir. Zirkonyumun üzerine yapılan porselen ile birlikte işleme yapılır. Böylelikle daha sağlıklı gülüşlerin elde edilmesine yardım edilir.
Zirkonyum Diş Kaplama Avantajları Nelerdir?
Işık geçirgen özelliğiyle birlikte adeta dişlerin daha doğal görünmesinde rol oynar. Yapılan zirkonyum diş kaplama özelliğiyle birlikte diş sağlıklı hale getirilir. Metal dişlere göre koku yapmaz ve yapay görünmez. Dişlerin daha canlı görünmesini sağladığı için en muhteşem görüntüler elde edilir. Bu sayede diş dokusuyla olan uyumu sayesinde protezlere gerek kalmaz.
Zirkonyum Diş Kaplama Kimler için Uygundur?
Dişlerde meydana gelen kırık problemi, çürük problemi veya hasarlı olması durumunda bembeyaz dişlere sahip olunur. İşleme uygunluğu için mutlaka diş hekimi tarafından muayene edilmeli. Böylelikle tedavi uygunluğu tespit edildikten sonra planlama yapılır.
Zirkonyum Diş Kaplama Yaptıranlar Memnun Mu?
Diğer diş uygulaması tedavisine göre daha sağlıklı ve uyumludur. İçeriğinde metal olmadığından dolayı burada ağız içi kokular açığa çıkmaz. Bu sayede tat koku problemi yaşamadan etkili sonuçlar alınır. Uzun vadeli olduğu için zirkonyum diş kaplama sıklıkla tercih edilen ve memnun duyulan tedavidir.
Zirkonyum Diş Kaplama Sırasında Ağrı Olur Mu?
Tedavi sırasında herhangi bir ağrının açığa çıkma durumu kişiden kişiye gösterir. Dişlere yapılan zirkonyum diş kaplama ile birlikte hafif ağrılar görülebilir. Çünkü kişinin kendi dişleri hafif bir şekilde törpülendikten sonra üzerine kaplama yapılır. Kaplamanın hafif baskı şeklinde ortaya çıkma durumu vardır.
Zirkonyum Diş Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?
İşlemin aşamalar şeklinde yapılmasıyla birlikte birkaç içinde gerçekleştirilir. Ölçü, planlama ve yapılacak olan yapıştırma işleminin toplam süresi yaklaşık olarak bir haftaya tekabül ediyor.