Erdoğan, Miraflores Sarayı’nda Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından resmi törenle karşılanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret kapsamında Simon Bolivar Anıt Mezarını ziyaret edecek. Erdoğan ve Maduro Teresa Carreno Tiyatro Binası’nda düzenlenecek Türkiye Venezuela İş Forumu’na katılacak.
Baş başa ve heyetler arası görüşmelere iştirak edecek Erdoğan ve Maduro, anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.
Basın toplantısı öncesinde ‘El Libertador’ nişanı ve Simon Bolivar’ın kılıcının replikası Maduro tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edilecek.
Bolivar’ın kılıcı, aralarında Rusya lideri Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad gibi isimlere de verilmişti.
Erdoğan, Maduro tarafından Miraflores Sarayı’nda onuruna verilecek resmi akşam yemeğine katılacak.
Simon Bolivar kimdir?
Güney Amerika'daki devletlerin İspanya egemenliğinden kurtulup hürriyet kavuşmaları amacıyla hareket ettiğinden, “Büyük Kurtarıcı” diye anılır.
1783’de aristokrat bir ailenin çocuğu olarak doğdu; ancak çocuk yaşta ailesini kaybetti.
Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 21:00
Bolivar'ın kılıcı Erdoğan'a verilecek
YORUM EKLE
1
ABD'ye yönelik çok önemli hamle
2
Avrupa halklarına karşı ahlaki bir sorumluluktur.'...
3
Belediye Başkan Adayı Doğan ÜRGÜP'ten Gövde...
4
Black Desert Online Türkiye ve MENA, Birinci Yılını...
5
Meteoroloji'den hava durumu uyarıları
6
PlayStation oyunları belli oldu
7
855 özellikleri tüm detayları
8
Türkiye'ye geri döndü!
9
Dünya'yı halihazırda ziyaret etmiş olabileceğini...
10
Apple dahil tüm rakiplerini solladı
SIRADAKİ HABER