NASA ve SpaceX, Parkinson Hastalığının Tedavisini Uzayda Arıyor

NASA ve SpaceX, Parkinson Hastalığının Tedavisini Uzayda Arıyor

Türkiye’de ve dünyada Parkinson hastalığının herhangi bir tedavisinin bulunmadığı biliniyor. Birçok bilim adamı bu hastalığa psikolojik yaklaşırken, kimisinin beyinsel fonksiyonlarla ilgili bir hastalık olduğu düşüncesine sahip olduğunu biliyoruz. Parkinson hastalıkları için şu an için kesin bir çözüm bulunmazken, NASA ve SpaceX yetkilileri, Parkinson hastalığına dair tüm kaynaklarını Dragon kapsülü aracılığı ile uzaya fırlatacak.

İçerisinde deney malzemeleri bulunacak olan Parkinson hastalığına dair kapsülde; ayrıca pek çok şey de yer alıyor ve uzay istasyonuna sağlıklı bir iniş sağlaması bekleniyor. Kennedy Uzay Merkezi üzerinden Holiganbet fırlatılan kapsülün Çarşamba günü istasyona iniş yapması beklenirken, Parkinson deneylerinin de burada yapılabileceği açıklandı.

Parkinson hastalığını uzayda araştırmanın sebepleri arasında, hastalık proteini olarak görev yapan LRRK2 kristallerinin çok daha iyi bir biçimde araştırılması var. Zira dünya üzerinde yer çekimi hasebiyle bu kristaller büyütülerek incelenemiyor ancak uzayda yer çekimi olmadığı için rahatça kristallerin büyümesi sağlanabilecek ve araştırmalar yapılabilecek.

İlerleyen senelerde, uzayın sayesinde Parkinson hastalığına dair pek çok çözüm bulunabilir ve bu çözümler Parkinson’u tamamıyla yok edecek bilgileri de içerebilir.

Uzayda yapılan çalışmalar, sizce kaç yıl sürecek ve herhangi bir ilerleme sağlanabilecek mi?

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 03:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER