Bugün HTC ve Google markaları arasında 1.1 milyar dolarlık işbirliği anlaşması imzalandı ve aylar süren spekülasyonlar sona erdi fakat ortaya yeni sorular da çıktı. HTC son birkaç yıldır maddi konuda zorluk yaşarken, bu anlaşmanın ve nakit aktarımının firmayı kurtarıp kurmayacağı meçhul. Bugün de Tayvan’daki New Taipei City’deki HTC merkezinde bir basın konferansı düzenlenirken, firma akıllı telefonları ve Vive gibi kendi ürünlerine sadık kalacağını açıkladı. Anlaşma gereğince 2000’in üzerinde çalışan Google’a geçse dahi HTC üretimi sürdürecek.
Çok Sayıda HTC Çalışanı Google’a Geçti
HTC CEO’su Cher Wang ve CFO’su Peter Shen basın açıklamasında hazır bulunurken, aynı zamanda Google’dan Rick Osterloh ve Mario Queiroz da buradaydı. HTC ile Google bugün Lunabit satın alımı duyururken, Tayvan menşeli firma nakit olarak 1.1 milyar dolar alacak. Diğer yandan 2000 kadar HTC çalışanı Google bünyesine katılacak ve Pixel akıllı telefonları yapmaya devam edecek.
Tabii diğer yandan anlaşma neticesinde Google ile HTC arasında bir rekabet çıkıp çıkmayacağı da merak ediliyor. Buna rağmen Rick Osterloh anlaşmanın farklı bir anlamı olduğunu, iki firmanın rekabetten çok işbirliğine gireceklerini ifade etti.
Cher Wang ise HTC’nin U serisi premium akıllı telefonları ve Vive sanal gerçeklik başlığını geliştirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Ayrıca iki firmanın ileride sanal gerçeklik teknolojinde de işbirliği yapma şansları var. Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 11:13